spastische darm,luie maag, niet goed sluitende maagklep?????

  • N

    Zo'n 9 jaar geleden ben ik flink ziek geweest. hevige (buik)pijn aanvallen, diarree, koorts, overgeven. Dokter dacht een dikke darm ontsteking. Hier kwam ik weer bovenop. Maar ik heb het idee dat vanaf toen de problemen zijn begonnen.

    Moeilijke stoelgang, of juist weer heel makkelijk. En reacties op scherp eten zijn inderdaad wel de symptomen van een spastische darm.

    De ongelooflijke pijnaanvallen die ik godzijdank nu zelden nog heb zijn ondanks foto's, scans, echo's etc. niet te verklaren. Nergens zat een steen o.i.d.

    Maar dit zijn allemaal dingen waar ik mee kan leven. Wat ik niet kan accepteren is mijn bijna continue misselijkheid. Soms van een paar dagen. Soms van enkele weken. Soms niet. Maar soms weet ik ook niet meer of ik nu misselijk ben in zijn minste gradatie of niet.

    Ik functioneer, ik eet, ik drink, ik sport, als mijn misselijkheid niet heel erg is.

    Naar mate mijn misselijkheids aanvallen erger worden wordt dit uiteraard ook minder. Alleen is hier totaal geen touw qua ritme of aanleiding aan vast te knopen. Meestal heb ik s'morgens het meeste last. Mijn maagklep o.i.d sluit dus waarschijnlijk niet goed zegt dokter. Maar waarom kan ik bijv. s'avonds wel gewoon een feestje hebben met net even teveel biertjes en de volgende dag totaal nergens last van hebben. En een paar dagen later vreselijk misselijk opstaan en nog beroerder worden van een kopje thee terwijl ik de avond daarvoor 2 glazen water heb gedronken. Zulke wisselende momenten zijn moeilijk. Een kopje water was te veel, een plakje ontbijtkoek ook. Maar een paar weken later kan dit wel allemaal weer nuttigen. Inmiddels heb ik na 3 kuren van maagvliesontstekingsremmers (de eerste 2, werkte overigens wel een poosje) een endoscopie gehad (slang die je maag in gaat via de slokdarm). Ik hoopte gek genoeg dat ze de bacterie aan zullen treffen waar mijn huisarts het over had die deze klachten wel eens zou kunnen veroorzaken en die met een zware dubbele anibiotica kuur weg zou gaan. Is ook niet alles, maar alles om van mijn misselijkheid af te komen. “Helaas”, mijn slokdarm, mijn maag, het begin van de dunne darm, alles was goed. En uit het kweek onderzoek kwam ook niets.

    Dokter denkt toch echt dat de misselijkheid door de spastische darm komt. Maar moet ik nu mijn hele leven misselijk rond blijven lopen?

    Herkent iemand mijn verhaal?

    Is iemand bekent met natuurlijke geneeswijze en deze klachten?

    Wat voor soorten therapie zou ik het beste kunnen gaan volgen met deze klachten? Er is zoveel. Ik weet niet wie of wat het beste zal zijn. Daarom hoor ik graag ervaringen van anderen met homeopatische geneeswijze. want als mijn huisarts het niet meer weet, sta ik open voor andere mogelijkheden.

  • sunny

    Toen je 9 jaar geleden zo ziek was heb je toen antibiotica gehad??

    Je hebt het over een moeilijke stoelgang en een te makkelijke stoelgang, (ik ga er even van uit dat je toen wel AB hebt gehad,anders zou ik het ook niet weten) het zou kunnen zijn dat die AB je darmflora heeft ‘ontwricht’ je kan met probiotica je darm flora weer aan kunnen vullen, dit zit in die yoghurts met extra bacterien zoals yacult, alleen dat is niet zo geconcentreerd.

    Wij hebben ooit van een heilprakticer= is iemand die in Duitsland zijn opleiding heeft gehad, een behandeling voor onze jongste zoon gehad om zijn darmflora op te bouwen met symbioflore 1 en 2.

    Die man woont in Hellevoetsluis, ik weet niet of dat in de buurt is.

    Of die misselijkheid daar ook mee te maken heeft en er door weg gaat weet ik niet, maar die spastische darm kan je wel op die manier behandelen.

  • N

    bedankt voor de reactie.

    Ik heb toen volgens mij een peniciline kuur gehad (stom hè, dat je zulke dingen vergeet) maar het kan net zo goed een antibiotica kuur zijn geweest.

    Yakult e.d. heb ik allemaal geprobeerd.

    Het maakt mij niet zo veel meer uit of ik er een eindje voor moet rijden. Ik wil van die misselijkheid af. Die beinvloed dus danig mijn dagelijks leven dat ik er wel wat voor over heb. Darmflora opbouwen met symbioflore 1 en 2 heb ik nog niet eerder gehoord dus voor mij zeker de moeite waard om mijn daar in te gaan verdiepen.

    Bedankt.

  • sunny

    Als je me mailt krijg je het adres, mail staat open.

  • Diana

    Hoi N,

    Wat je zou kunnen proberen is een natuurarts die dmv iriscopie diagnose stelt. Zelf heb ik eens met een klacht (welliswaar een heel andere) gelopen waar de reguliere artsen ook niet uitkwamen. Na bezoek aan de iriscopist bleek dat mijn schildklier niet goed werkte. Hier heb ik toen homeopatische ‘medicijnen’ tegen gekregen en ben van de klacht afgekomen.

    Succes in ieder geval.

    Diana

  • skeppticus

    Diana schreef:

    >

    > Hoi N,

    >

    > Wat je zou kunnen proberen is een natuurarts die dmv

    > iriscopie diagnose stelt. Zelf heb ik eens met een klacht

    > (welliswaar een heel andere) gelopen waar de reguliere artsen

    > ook niet uitkwamen. Na bezoek aan de iriscopist bleek dat

    > mijn schildklier niet goed werkte. Hier heb ik toen

    > homeopatische ‘medicijnen’ tegen gekregen en ben van de

    > klacht afgekomen.

    Conclusie: je had niets of het is vanzelf genezen.

    Skeppticus

  • bella boares

    Oh ja, de ‘wonderbaarlijke genezing’ van de sceptici…

    Alle klachten die niet regulier zijn opgelost, zijn altijd plotsklaps ‘vanzelf’ over gegaan…

    Heel toevallig altijd nét als een ‘alternatieve’ behandeling is ondergaan.

    Zó toevallig, je zou er bijna van gaan geloven in een Hoger Toeval.

    Vind je het zelf ook niet een pietsie ongeloofwaardig dat alles wat met alternatieve geneeswijzen is overgegaan, volgens jou altijd ‘helemaal vanzelf’ is overgegaan?

    Terwijl jij me nou bij uitstek iemand lijkt die zich een kriek lacht als een homeopaat of andere natuurgenezer het heeft over het aanspreken van het ‘zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam’… ?

  • mark

    Hey N,

    Ik heb exact de zelfde klachen en vroeg me af hoe het nu met je gaat. Ben je hier nog actief?

    groet mark

  • Suus

    Beste N,

    Ik zou graag met je in contact willen komen, want ik herken mezelf in jou verhaal. Ook ik ben door de medische molen gehaald, maar geen oorzaak gevonden.

    Ik herken mezelf goed in je stukje van:

    Wat ik niet kan accepteren is mijn bijna continue misselijkheid. Soms van een paar dagen. Soms van enkele weken. Soms niet. Maar soms weet ik ook niet meer of ik nu misselijk ben in zijn minste gradatie of niet.

    Ik functioneer, ik eet, ik drink, ik sport, als mijn misselijkheid niet heel erg is.

    Naar mate mijn misselijkheids aanvallen erger worden wordt dit uiteraard ook minder. Alleen is hier totaal geen touw qua ritme of aanleiding aan vast te knopen. Meestal heb ik s'morgens het meeste last. Mijn maagklep o.i.d sluit dus waarschijnlijk niet goed zegt dokter. Maar waarom kan ik bijv. s'avonds wel gewoon een feestje hebben met net even teveel biertjes en de volgende dag totaal nergens last van hebben. En een paar dagen later vreselijk misselijk opstaan en nog beroerder worden van een kopje thee terwijl ik de avond daarvoor 2 glazen water heb gedronken. Zulke wisselende momenten zijn moeilijk. Een kopje water was te veel, een plakje ontbijtkoek ook. Maar een paar weken later kan dit wel allemaal weer nuttigen.

    Ik zou graag willen weten hoe jij hier nu mee omgaat etc..

    Hopelijk hoor ik iets van je…

  • véronique

    Hé ik weet hoe je je voelt ik heb ook alle onderzoeken gedaan en heb spastische darmen waar mijn dokter me een middel geeft dat zelfgemaakt is er zit papaverine en sulpiride in zo werken mijn darmen wat beter maar das vo even en heb echt het gevoel dat er iets anders mis is maar onderzoeken wijzenuit dat ik niet veel mankeer, en verder heb ik een slecht functionerende maagklep die te hoog ligt dat is bij 1 op de 3 mensen dus daardoor komt mijn maagzuur naar boven en heb reflux waar ik ook iets voor krijg en op de moment krijg ik ook imonnugas voor mijn darmen maar heb zoveel pijn aan mijn slokdarm dat ik waarschijnlijk terug een gastroscopie moet laten doen en heb ook veel last van mijn rug waar ik een echo voor moet moet laten nemen en terug naar dokter in ziekenhuis die doen mijn rug kraakte voor blokkage. als het terugkwam moest ik een röntgenfoto laten nemen van mijn ruggenwervels ik hoop dat ze het rap vinden. ben ook altijd misselijk en heb last van spanningshoofdpijn en moest daarvoor naar kinesist blijkbaar ben ik onbewust zenuwachtig maar voor mijn ma is da een uitgemaakte zaak ge zijt ziek omdat ge u te zenuwachtig maakt en op school houden ze geen rekening mee da ge ziek zijt want heb ook last vant chronische bronchite en rook niet ben een keer zo ziek geweest dat ik rond 2 u ur 's avonds stikend wakker werd kon niet meer ademen waarschijnlijk door de slijmen in mijn longen. Ik denk dat ik rugpijn heb door een ontsteking van mijn longvlies want mijn rugpijn en bronchites treden meestal samen op en das niet aan genaam ben ook al naar longspecialist geweest maar niets ernstigs gevonden en vant laatst nog naar gynecoloog en die zei dat ik cystes had dichtop elkaar en dat ik wa last heb me mijn bloedingen maar voor de rest is er niets me mij aan de hand ik dacht dat cystes erg waren maar blijkbaar niet ik zou alleen moeilijk zwanger geraken.

    ik ga nog naar een andere gynecoloog op aanraden van een vriendin die er maar weinig vertrouwen in heeft. maar die buikaanvallen heb ik ook zo hevig zelfs dat mijn dokter mij moet platspuiten en het rare is dat ik er altijd mee op sta en dan ga ik naar het toilet moet ik plassen en dan ga ik ervan af en zet ik een paar stappen en dan ga da niet meer dan zak ik door mijn knieen van de pijn en begin ik te wenen zonder dat ik da eigenlijk wil ik doe da gewoon das precies of ze gaan met zwaarden door mijn mlijf en dat ze niks vinden maakt mij alleen depressiever want niemand gelooft mij nu nog en mijn ma denkt da ik da feek ma da is niet de laatste maanden heb ik da me een paar weken tussen altijd een aanval in mijne buik. die gynecoloog heeft gezegd da ik er maar mee moet leven als da voor de rest van mijn leven is moogt ge mij wegdragen. ben echt ongelukkig toen ik las da jij bijna exact hetzelfde had hoopte ik te lezen dat het een naam had maar je bent op de zelfde zoektocht als ik. ik hoop dat er rap iets word vonden om ons te helpen of dat er iets in ons zit da ze nu niet vinden maar later wel. houdt er de moed in en probeer voor u darmen die papaverine (60mg) en sulpiride(40mg) te samen in capsule ma dat moet je dokter voorschrijven dat is 3x per dag in te nemen. hopelijk help ik je hier al mee vooruit.

    groetjes véronique