Beste Arjen,
Gezondheidszorg is een van de grootste handelsproducten die er bestaan, doch je dient er een certificaat voor te hebben. (Een diploma net als een bakker en een beenhouwer).
De farmaceutische industrie (geneesmiddelen voor het terug gezond maken van de mens?????) mag met al haar producten reclame maken, alleen de detailHANDEL (dokters en apotheker) mag dat niet.
U vraagt: “Men vindt dus dat de patient de vrijheid heeft om te kiezen maar hoe zit het met diegene die anderen (patienten) een keuze aanbieden. Heeft de aanbieder van behandelmethodes ook de vrijheid om keuzes aan te bieden”?
Elke dokter biedt, met het geven van een voorschrift, een keuze aan, het aan te nemen of het te weigeren.
Alleen al door het feit dat er dingen bestaan, worden automatisch al keuzes aangeboden.
En Sylvia Millican was vrij te kiezen wat zij wenste.
U vraagt: “Was Jomanda vrij om die behandeling aan te bieden?”. Dus, moet iemand zomaar de vrijheid hebben om andere mensen een behandelkeuze voor een ziekte aan te bieden".
Hierop zou je antwoord waarschijnlijk zijn: “Neen”.
Een dokter is ook “IEMAND”. Uw vraag luidt dus ook: “Moet een dokter zomaar de vrijheid hebben om andere mensen een behandeling voor een ziekte aan te bieden”?
Hierop zou je antwoord waarschijnlijk zijn: “Ja”.
Men mag geen diagnose stellen wanneer men geen dokter is. Doch wanneer de persoon zelf zegt dat hij, dit of dat heeft, kan iemand zeggen: “Ga naar de dokter maar daarnaast kun je ook dit of dat doen”. (Aan U de keuze)
Frans